Word opgeleid tot Strategisch Recruitment Adviseur

en ga direct in praktijk aan de slag met het plannen van jouw recruitment

Voor minder tijdverlies aan het overtuigen van je organisatie en meer structuur in je dagelijkse werkzaamheden.

Herken jij het volgende?

Stel je voor hoe het zal zijn als...

Hoe zou jouw recruitmentleven eruit zien als je met jouw recruitmentplan meer draagvlak, urgentie, budget en capaciteit voor je recruitment kunt realiseren?

Door middel van een concreet recruitmentplan met acties en doelen weet jij precies wat je wanneer gaat doen, hoe, waarom en wat je ervoor nodig hebt om jouw toekomstige vacatures op tijd en duurzaam te kunnen vervullen.

En … stel je nu eens voor dat je bovenstaand na het volgen van deze training voortaan helemaal zelf kunt doen. Dat jij straks dé Strategisch Recruitment Adviseur bent die vooruit kijkt, anticipeert op wat komen gaat en met plezier en succes vacatures tijdig vervult.

Recruitmentstrategie de Academie

Dé online training waarmee je wordt opgeleid tot Strategisch Recruitment Adviseur zodat je in de toekomst zelf je recruitment kunt plannen en organiseren.

Je gaat direct in praktijk aan de slag met:
Door toepassing in de praktijk heb je direct resultaat van je training.

Dit is wat het jou oplevert:

Een scherp geformuleerd recruitmentplan

Jouw recruitmentvraagstuk geïnventariseerd en uitgeschreven in één plan: een plan met een duidelijke strategie voor wie je wanneer zoekt, hoe en tegen welke kosten. Gemakkelijker kun je het jezelf en je organisatie niet maken.

Structuur en rust

Continu brandjes blussen? Dat is verleden tijd! Doordat je je recruitment plant weet je wat je te wachten staat en kun je je daarop voorbereiden.

Meer urgentie en budget

Welke recruiter droomt hier niet van? Met jouw recruitmentplan breng je exact in kaart wat er voor nodig is om jouw recruitmentvraagstuk goed te kunnen vervullen. Niet alleen handig voor jezelf, maar ook voor management en directie.

Bespaar geld

Strategisch Recruitment bespaart geld. Doordat je ver van tevoren weet wat je nodig hebt, kun je je middelen strategisch inkopen. Daarnaast krijg je vacatures sneller en efficiënter ingevuld omdat je niet meer achter de feiten aan loopt.

Bespaar tijd

Continu achter de feiten aan lopen is frustrerend en kost tijd, strategisch recruitment is tijdbesparend omdat je efficiënter en effectiever werkt. Klinkt fijn, toch?

Nieuwe medewerkers werven die niet alleen nu maar ook in de toekomst bij je organisatie passen

Doordat je je recruitmentstrategie aan je bedrijfsstrategie koppelt weet je precies welke mensen jouw organisatie nodig heeft, niet alleen nu maar ook in de toekomst.

“Wat ik mooi vind aan de opleiding is dat jezelf het vertrekpunt bent. Wat kan ik al, wat wil ik leren en wat wil ik uit deze opleiding halen; daartoe word je echt uitgedaagd en je bent zelf aan zet om te bepalen wat er in jouw rugzak komt.

Middels theorie gekoppeld aan concrete vragen en uitwerkingen werk je daadwerkelijk aan jouw strategisch recruitment plan: alles is meteen toepasbaar in de praktijk. Je wordt uitgedaagd net een stapje verder te denken. Je dacht met mij mee over een bepaalde aanpak en stelde scherpe vragen.”

Lotte Pigge – Corporate Recruiter

Hoe ziet het programma eruit

Module 1

Wat voor recruiter wil jij zijn en vanuit welke normen, waarden en principes werk je? In deze module word je op persoonlijk niveau aan het denken gezet. Dit vormt de basis voor de uitvoering van jouw werk.

Module 2

Inventarisatie van jouw huidige recruitmentsituatie en analyse van de cijfers. Als je weet waar je nu staat en wat goed of minder goed gaat, kun je schetsen waar je naartoe wilt en wat daarvoor nodig is.

Module 3

Jouw recruitmentplan; je brengt het recruitmentvraagstuk binnen je organisatie in kaart en maakt een recruitmentstrategie voor minimaal één jaar.

Module 4

Uitwerken van je gewenste situatie. Waar wil je naartoe en wanneer en hoe ga je dat doen? Je formuleert je recruitmentprojecten -doelen en -acties.

Module 5

Wat heb je ervoor nodig om jouw recruitmentdoelen te behalen? Hoeveel tijd, budget en capaciteit heb je nodig en welke middelen zijn cruciaal om jouw vacatures tijdig en goed te vervullen?

Inclusief: Vijf een-op-een gesprekken

Vijf een-op-een digitale gesprekken die je kunt inzetten wanneer jij het nodig hebt

Tamara-85

Hoi, ik ben Tamara Rood

Ruim 12 jaar geleden ben ik tijdens mijn studie Psychologie begonnen als recruiter. Ik was meteen verliefd op het vak. Omdat mensen het kapitaal van een organisatie en van onschatbare waarde zijn, kwam mijn studie Psychologie hierin uitstekend van pas. Al snel kwam ik erachter dat recruitment anders kan dan verwoed met terugwerkende kracht vacatures vervullen. Daarom ontwikkelde ik een meer duurzame aanpak. Het implementeren van deze strategisch recruitmentmethode in de bedrijven waarin ik werkte, wierp bijzonder mooie vruchten af. Daarom ben ik enkele jaren geleden mijn eigen bedrijf gestart van waaruit ik organisaties adviseer op het gebied van strategisch recruitment. Daarnaast begeleid ik (interim) corporate recruiters die meer met strategisch recruitment willen doen. Ik heb ervaring met grote en kleine wervingsvraagstukken bij grote non-profit organisaties maar ook bij kleinere commerciële organisaties.

Mijn werk kenmerkt zich door grote betrokken- en gedrevenheid en de toepassing van data en wetenschappelijke inzichten

Mijn missie is meer organisaties en recruiters helpen hun recruitment duurzaam in te richten zodat zij voorbereid zijn op de toekomst.

De opties die je hebt

Niets doen en hopen dat alles beter wordt.

Een recruitmentbureau inhuren om je openstaande vacatures snel te kunnen vervullen, waarna het probleem zich herhaalt omdat je niet goed bent voorbereid op de volgende wervingsvraag.

Tijdelijk een interim recruiter inhuren om piekbelasting op te vangen waarna het probleem zich herhaalt wanneer deze recruiter vertrekt.

Een recruiter in vaste dienst aannemen zonder te weten welk wervingsvraagstuk je te wachten staat. Ook dit is een noodverband op een open wond.

Aan de hand van een strategisch recruitmentplan je wervingsvraagstuk plannen en organiseren waarmee je je recruitmentfundament goed en solide inricht. Dit is dé duurzame oplossing voor je recruitmentvraagstuk.

Jouw investering

Recruitmentstrategie de Academie

Onder persoonlijke begeleiding opgeleid worden tot Strategisch Recruitment Adviseur.

Dit is wat je krijgt:

2995,-

Excl. 21% BTW

*Je krijgt toegang tot de training tot april 2024

Bestel direct of plan een gesprek met Tamara Rood om af te stemmen of deze training bij je past

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor...

Deze training is niet geschikt voor...

“Er wordt daadwerkelijk een spiegel voor gehouden, wat ben je aan het doen, sla je gaan stappen over, neem je wel iedereen mee in je plannen. Wat is eigenlijk je doelstelling, wat wil je bereiken en voornamelijk hoe. 

Door deze opleiding heb ik zoveel inzichten gekregen, maar ook rust en overzicht. Tamara is benaderbaar en bereikbaar en wil je zo graag verder helpen met je opdrachten en doelen. Ze is realistisch en duidelijk, maar bespreekt ook van tevoren op welke manier ze je mag coachen. Ik wil elke recruiter de opleiding tot strategisch recruitment adviseur adviseren, hier word je echt beter van.”

Peter Elsinga – Corporate Recruiter

Veelgestelde vragen

Aan het recruitmentplan werk je volledig zelfstandig, zonder mijn hulp. Er is dus geen mogelijkheid om vragen te stellen, tijdens de training krijg je daar alle ruimte voor. In de training leid ik je dan ook echt op tot Strategisch Recruitment Adviseur, dat maakt dat de training inhoudelijk veel meer de diepte in gaat. Het recruitmentplan is gevuld met meer recruitmentonderwerpen, maar inhoudelijk minder diepgaand dan de training.
De training geeft je een stok achter de deur: mijn begeleiding en ik check regelmatig bij je in. Wanneer je het plan gebruikt ben je aangewezen op je eigen doorzettingsvermogen en motivatie.

Je volgt de training op je eigen tempo, hoe lang je ermee bezig bent bepaal je zelf. Met het advies om minimaal 4 uur per week ervoor vrij te maken, kun je de training binnen drie maanden hebben afgerond. Dit is echter wel sterk afhankelijk van werktempo en hoe snel informatie binnen jouw organisatie beschikbaar is.

Voor een factuur op naam van het bedrijf kunnen de facturatiegegevens bij ‘afrekenen’ worden ingevoerd. Om urgentie te creëren voor deze training en het benadrukken van het belang om jezelf op te leiden tot strategisch recruitment adviseur kun je hier de onderbouwing voor je manager vinden. 

De training is vooral gericht op het strategisch plannen van je recruitment. Je gaat aan de slag om een plan te maken voor komend jaar (of langer indien mogelijk). We definiëren je recruitmentprojecten (zoals referral en onboarding) en stellen samen doelen vast om hiermee te kunnen werken. Je krijgt vele handvatten aangereikt om zelf professioneel met de uitvoering van jouw projecten aan de slag te gaan.

Ja, het is belangrijk dat je enige ervaring hebt als corporate recruiter. Heb je ruime ervaring als corporate recruiter? Dan kun je het mogelijk ook zonder mijn hulp af en is het Recruitmentplan meer geschikt voor je. Kijk vooral waar je zelf behoefte aan hebt. Heb je nog niet zoveel ervaring dan raad ik je aan de training te volgen omdat ik je hierin, in tegenstelling tot het Recruitmentplan, stap voor stap begeleid. Heb je een stok achter de deur nodig om met het Recruitmentplan aan de slag te kunnen? Ook dan raad ik de training aan.

Je kunt op ieder moment starten. Hierbij is het belangrijk dat je binnen de organisatie de tijd en de ruimte krijgt om jouw recruitmentvraagstuk in kaart te brengen en deze training te volgen. Je gaat direct in de praktijk hiermee aan de slag. Je maakt een recruitmentplan voor (minimaal) één jaar (dit hoeft geen kalenderjaar te zijn) waarbij je onder andere budget en capaciteit in kaart brengt. In sommige organisaties zijn er specifieke momenten waarop je budget voor je afdeling kunt aanvragen. Indien dit bij jou het geval is, kun je overwegen om een aantal maanden voordat de budgetten worden vastgesteld aan de training te beginnen.

Altijd en heel graag zelfs! Ik ben er voor je om te toetsen of jouw wensen overeenkomen met wat ik je aanbied. Plan direct een afspraak in mijn agenda plannen.

Met uitzondering van de recruitmentkengetallenhandleiding – deze krijg je gemaild – komen alle producten in jouw online account op www.recruitmentstrategie.com te staan. Dit account wordt voor je aangemaakt met het e-mailadres waarmee je de bestelling plaatst. In het account kun je zowel je bestelling als de factuur van je bestelling terugvinden. Ook kun je direct je wachtwoord wijzigen. Ben je je wachtwoord vergeten, kun je een nieuw wachtwoord opvragen door op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken.
De training volg je in een afgeschermde online omgeving waarvoor je toegang krijgt na aankoop.

Dat kan zeker. Zorg ervoor dat je bij het afrekenen kiest voor de optie ‘bankoverdracht’ en vermeld de juiste gegevens op de factuur voor een vlotte en juiste verwerking bij jouw financiële administratie. 

Na betaling krijg je direct toegang tot het product dat je gekocht hebt. Via het door jouw ingevoerde e-mailadres krijg je instructies toegestuurd. Koop je dus een product ‘op factuur’ krijg je pas na betaling van de factuur toegang.

Klaar voor de volgende stap?

Jouw recruitment vandaag nog als Strategisch Recruitment Adviseur in spé plannen en organiseren

Je kunt direct starten. Twijfel je of deze training bij je past? Plan dan een afspraak met me in zodat we kunnen overleggen.
GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Download mijn GRATIS handleiding en krijg direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.