Haal meer uit jouw recruitment

Gebruik hiervoor mijn strategisch recruitmentplan, speciaal voor de advocatuur en het notariaat.

Het mooie van dit product is dat je ook meteen de processen binnen het kantoor ‘borgt’. Heel waardevol in tijden van groot verloop of veel veranderingen binnen het recruitment team!

T. Koppelaar

Teammanager HR, Recruitment en Leren & Ontwikkelen

Ga aan de slag met jouw strategisch recruitmentplan en ervaar deze voordelen zelf

Bestel het strategisch recruitmentplan en ontvang direct:

675,-

Excl. 9% BTW
Incl. verzendkosten

Het strategisch recruitmentplan is ontwikkeld door Maud Creemers, expert in dit vakgebied. 

“De documenten van strategisch recruitment zijn helder en stapsgewijs geschreven. Het heeft mij alle handvatten gegeven om binnen een korte periode een strategisch recruitmentplan te schrijven. ”

L. van der Hout

Corporate Recruiter

“In mijn vorige baan heb ik reeds ervaring opgedaan met het opstellen van een recruitmentplan. Het kostte mij destijds veel tijd om op zoek te gaan naar welke componenten hierin moesten. Het strategisch recruitmentplan is een perfecte leidraad waar alle informatie samen wordt gebracht. De documenten hebben nu een vaste plek op mijn bureau.”

S. lichten

Recruitment Manager

Veelgestelde vragen over het recruitmentplan

Nadat de koop is gesloten, is het plan van jou. Je hebt dus levenslange toegang. Omdat het plan aangepast wordt bij nieuwe ontwikkelingen in de markt bestaat de kans wel dat het niet volledig up-to-date is als je het na lange tijd weer gebruikt. De aanpak die ik in dit plan gebruik is echter niet tijdgebonden. Dat maakt dat je het plan ieder jaar opnieuw als handvat kunt gebruiken voor het plannen van je recruitment.

Het plan is geschikt voor alle organisaties en voor alle ervaren (interim) recruiters die hun recruitment meer strategisch willen inrichten. Dit plan is echter niet gericht op volumewerving (veel kandidaten ineens werven). Twijfel je of het plan geschikt is voor jouw recruitmentvraagstuk? Plan dan vooral een gesprek met mij in, zodat we kunnen overleggen.

Dat kan zeker. Zorg ervoor dat je bij het afrekenen kiest voor de optie ‘bankoverdracht’ en vermeld de juiste gegevens op de factuur voor een vlotte en juiste verwerking bij jouw financiële administratie. 

Het plan is geschikt voor alle advocaten- en notariskantoren in Nederland die hun recruitment meer strategisch willen inrichten. Dit plan is echter niet gericht op volumewerving (veel kandidaten ineens werven). Twijfel je of het plan geschikt is voor jouw recruitmentvraagstuk? Plan dan vooral een gesprek met mij in, zodat we kunnen overleggen.

Na betaling krijg je direct toegang tot het product dat je gekocht hebt. Via het door jouw ingevoerde e-mailadres krijg je instructies toegestuurd. Koop je dus een product ‘op factuur’ krijg je pas na betaling van de factuur toegang. Het magazine wordt afgedrukt op milieuvriendelijk papier en wordt binnen drie werkdagen na jouw aankoop per post verzonden naar het leveringsadres wat je hebt ingevuld.

Vanuit mijn eigen ervaringen en uit de bevindingen van de testfase heb ik ervoor gekozen om het product ook hard copy aan te bieden. Het werkt heel prettig als een strategisch recruitmentplan ook tastbaar is. Mijn advies is dan ook om het op je bureau te leggen zodat je er gedurende de dag aantekeningen in kunt maken en je het makkelijk mee kunt nemen naar afspraken.

Dat je voor papier geen bomen hoeft te kappen bewijst het milieuvriendelijke papier van PaperWise. PaperWise is gemaakt van 100% landbouwafval. Mocht je jouw aankoop niet fysiek willen ontvangen dan kun je dit uiteraard aangeven bij het afrekenen. Echter zal het aankoop bedrag ongewijzigd blijven.

Het strategisch recruitmentplan is ook beschikbaar voor organisaties buiten de advocatuur en het notariaat. Neem contact met mij op zodat ik je hier meer informatie kan geven.

Dat je voor papier geen bomen hoeft te kappen bewijst het milieuvriendelijke papier van PaperWise. PaperWise is gemaakt van 100% landbouwafval. Mocht je jouw aankoop niet fysiek willen ontvangen dan kun je dit uiteraard aangeven bij het afrekenen. Echter zal het aankoop bedrag ongewijzigd blijven.

Recruitment valt of staat met een strategisch recruitmentplan

Twijfel je nog? Schroom dan niet om een gesprek in te plannen, ik adviseer je graag.