Recruiter, waarom doe je hier niets aan?

foto blog 1

Ken je dat? Iedereen kijkt jou aan want de markt staat in de hens en de vacatures binnen je
organisatie worden, maar niet vervuld, en jij voelt je verantwoordelijk. Niet gek, je bent immers aangenomen om deze klus te klaren. Maar wat zou je er nu van zeggen als ik je vertel dat jij deze last helemaal niet alleen hoeft te dragen.

Vacatures zijn namelijk niet alleen jouw probleem, lieve recruiter. Sterker nog, ze zijn het probleem van de manager die jij helpt zijn vacatures te vervullen. En bovenal zijn ze een probleem van de organisatie, als ze niet vervuld worden. Behandel de vacatures ook zo. Jij staat hier niet alleen voor aan de lat, indien wel wordt het een heel lastige opgaaf en gemakkelijk gedeponeerd bij jou door de manager die de vacature vacant heeft. Waar ik de meeste recruiters de beste kansen zie laten liggen? In dit stuk; in referral, in de betrokkenheid van de organisatie om die vacature te vervullen. En dat is doodzonde, want jij bent niet de enige die zich hiervoor verantwoordelijk hoeft te voelen.

Tijd om de verantwoordelijkheid terug te leggen daar waar hij hoort. Bij de manager. Het is zijn probleem. Jij helpt hem, zo goed als je kunt, zijn probleem op te lossen.

Ik ben Tamara Rood, mentor voor recruiters.

Met ruim 13 jaar recruitmentervaring en een achtergrond in de psychologie ondersteun ik recruiters met Strategisch Recruitment meer uit zichzelf en hun recruitment te halen.

Dit vind je misschien ook interessant

GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Met mijn GRATIS handleiding krijg je direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.

GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Download mijn GRATIS handleiding en krijg direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.