Ik ben tamara rood

Dé strategisch recruitmentadviseur die jouw corporate recruitment naar een hoger plan tilt

Hoe ik jou kan helpen

‘Hoe krijg ik draagvlak, urgentie en budget voor het vervullen van mijn vacatures? Ik wil stoppen met het blussen van brandjes en meer gestructureerd werken aan mijn recruitment’ 

Bovenstaande vragen hoor ik veel door corporate recruiters worden gesteld. Ik concludeer daaruit dat de wens naar recruitmentverbetering groot is, maar hoe begin je daarmee?

De meeste corporate recruiters die ik spreek staan open voor een goed georganiseerd recruitmentplan. Ze willen meer urgentie en budget voor hun recruitment en goed gestructureerd aan de slag kunnen met hun recruitmentvraagstuk. Maar hoe pak je zoiets aan en waar begin je?  Daarin bied ik hulp. Het wiel hoeft namelijk niet door jou als corporate recruiter uitgevonden te worden, want dat ik voor je gedaan. 

Samen pakken we jouw recruitment uitdaging aan waarbij ik je meeneem naar de wondere wereld van strategisch recruitment. Daar gaat het vervullen van jouw vacatures niet alleen meer gestructureerd, maar ook eenvoudiger, leuker en beter! 

Samen brengen we jouw recruitmentbasis op orde.

Stop met rennen, start met je recruitment plannen!

Mijn werkwijze

Door de ervaringen die ik opdeed in tal van organisaties heb ik een recruitment-methode ontworpen, die ik met veel succes kon toepassen. Deze methode bestaat uit een georganiseerd stappenplan waar reeds vele corporate recruiters, door middel van onder andere hun eigen data, een gestructureerd recruitmentplan konden neerzetten. Hiermee hebben ze de basis gevormd van een overzichtelijk en doelgericht recruitmentfundament.

Om deze methode aan te leren, gaan we samen aan de slag, met jou aan het stuur. Als bijrijder ben ik er om te ondersteunen. Eerst brengen we de huidige situatie in kaart en formuleren vervolgens de gewenste situatie. Daarna maken we plannen om tot de gewenste situatie te komen. Dit doen we door middel van recruitmentprojecten met de daarbij behorende doelstellingen. Dit alles is gebaseerd op de toekomstige wervingsuitdaging, die we samen in kaart brengen. Aan het einde van de rit ligt er een recruitmentplan voor minimaal één jaar in een mooie tijdlijn met uitdagende doelstellingen en weet jij precies wat je wanneer gaat doen om je felbegeerde doelen te behalen. Daarnaast weet je ook hoeveel capaciteit en budget er nodig is om je doelen te behalen.

Je krijgt direct toegang tot het aangekochte product en kan met het stappenplan en de templates vandaag nog in praktijk aan de slag. De online training wordt gevolgd via de “mijn online leeromgeving”, op eigen tempo. Bij de training maak je geheel op eigen initiatief gebruik van mijn persoonlijke, digitale begeleiding.

Tamara-138

Wil je meer weten?

Voel je vrij om een gesprek met mij in te plannen!

Waarom samenwerken met mij?

Ik heb een missie; het recruitmentvak optimaliseren

Dat doe ik door corporate recruiters de juiste handvatten te geven zodat zij zelf aan de slag kunnen met strategisch recruitment en kunnen uitblinken in wat ze het liefst doen: de juiste mensen voor hun organisatie vinden.

Ik geloof erin dat de beste manier om strategisch recruitment te leren, in de praktijk is. Dat is daarom ook precies wat we doen. Geen klaslokaal en geen vastgezette tijden waarop je aan de slag moet. Jij bepaalt zelf wanneer je toe bent aan een volgende stap.

In onze gesprekken wil ik een spiegel voor je zijn en je confronteren met de dingen die verbeterd kunnen worden in je huidige werkwijze.

Ik sta voor kwaliteit, openheid, betrokken- en betrouwbaarheid. Dit zijn vier van mijn belangrijkste kernwaarden. Ik ben ervan overtuigd dat deze kernwaarden de basis zijn van een vruchtbare samenwerking, waarin we op elkaar kunnen rekenen.

De enige persoon die jou kan belemmeren van je volledige potentieel gebruik te maken, ben jij zelf. Weerstanden zijn daarom altijd belangrijk en interessant om verder uit te diepen. Hierbij mag je jezelf altijd de vraag stellen ‘wat kan ik leren?’

– Tamara Rood
Tamara-68

Over mij

Strategisch recruitment is waar ik mij al jaren met veel plezier in specialiseer. Ik was het zat om achter de feiten aan te rennen en wist dat het beter, efficiënter, gemakkelijker en leuker kon.

Ik heb mijn tijd als (corporate) recruiter in loondienst bij verschillende grote (overheids-) organisaties doorgebracht en enkele recruitmentafdelingen from scratch mogen opzetten. Al vroeg in mijn carrière kreeg ik te maken met het overtuigen van management en directie en het creëren van draagvlak voor plannen. Wat mij daarbij steeds opviel was dat recruitment weinig urgentie kreeg en het lospeuteren van capaciteit en budget niet eenvoudig was.

Vaak heb ik me gefrustreerd afgevraagd waarom management en directie niet zien hoe belangrijk recruitment is. Toch vond ik hier altijd een weg in en kreeg het voor elkaar om die urgentie te creëren.
In deze periode als recruiter deelde ik dan ook al veel ervaringen en weetjes via blogs en LinkedIn. Dat zette organisaties en hun recruiters aan het denken. Ik merkte dat er steeds meer behoefte was aan de aanpak die ik hanteerde; een meer duurzame en gestructureerde manier van werven en selecteren.

In de trend in recruitmentland dat een vacature te laat binnenkomt en de recruiter daardoor altijd achter de feiten aan rent, wil ik een verschil maken. Ik wil laten zien dat het ook anders kan. De weg die ik moest bewandelen om er te komen was niet altijd eenvoudig. Juist om die reden wil ik recruiters hepen om hun werk efficiënter, beter, fijner en mooier te maken. Want het kan anders! Dat heb ik dankzij mijn cursisten al vele malen mogen aantonen.

Mijn missie is simpel: voor velen mijn vak beter maken.

Dat doe ik door corporate recruiters te laten doen waar ze goed in zijn en hen te helpen met een meer gestructureerde en duurzame aanpak van hun recruitment. Met enkele jaren ervaring als coach en begeleider en een opleiding in de psychologie combineer ik mijn recruitmentervaring met coachingskills en theoretische kennis uit de sociale wetenschap.

Wil je meer weten?

Voel je vrij om een gesprek met mij in te plannen

GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Download mijn GRATIS handleiding en krijg direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.