Is jouw recruitment adviserend of meer administratief?

blog3

Ik vind dit een leuke vraag om te stellen aan recruiters. Veel recruiters denken hier namelijk niet
over na maar doen gewoon wat ze denken dat goed is. Dat is niet goed of fout maar kan soms
wel heel onhandig voor jezelf zijn. Ik stel dan graag vragen als:

  • Wat betekent recruitment precies voor jouw organisatie?
  • Hoe wil je dat jouw organisatie naar recruitment kijkt?
  • Zie je recruitment als dienstverlening voor de business waarin je de business adviseert en optreedt als gelijkwaardig gesprekspartner of zie je jouw recruitment meer als uitvoerende afdeling die doet wat de business vraagt?
  • Is recruitment dus meer administratief of meer adviserend?

 

Jouw visie op jouw recruitment, op het aannemen van personeel, is van groot
belang. Als je namelijk zelf geen visie hierop hebt zal de business dit voor je invullen. En we weten allemaal wat dit oplevert, meestal wel wat hoofdpijn. Dan wordt je geduwd in een uitvoering waar je eigenlijk niet helemaal achter staat.

Heb jij dit helder als recruiter? Is er een visie op het aannemen van personeel? Heb jij zelf een visie op de dienstverlening – want zo zie ik recruitment, als dienstverlening – die jij jouwbusinessbiedt?

Zo niet wordt het misschien eens tijd om daarover na te denken, het op te schrijven, er draagvlak voor te creëren en met volle overtuiging uit te gaan dragen.

Jouw recruitment meer adviserend of administratief, het is een vraag die we in een van de modules van  Recruitmentstrategie The Academy verder uitwerken.

Ik ben Tamara Rood, mentor voor recruiters.

Met ruim 13 jaar recruitmentervaring en een achtergrond in de psychologie ondersteun ik recruiters met Strategisch Recruitment meer uit zichzelf en hun recruitment te halen.

Dit vind je misschien ook interessant

GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Met mijn GRATIS handleiding krijg je direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.

GRATIS handleiding

Geen recruitmentkansen meer laten liggen?

Download mijn GRATIS handleiding en krijg direct inzicht in de belangrijkste recruitmentkengetallen die je áltijd wilt doormeten.